petak, 6. ožujka 2015.

Zasto treba jesti suvo grozdjeUbacite suvo grozdje u svakodnevnu ishranu


Suvo grozdje moze da pojaca seksualni nagon, ali i da pomogne kod srcanih oboljenja, anemije, kamen u bugreg i jos mnogo toga.

Suvo grozdje mozda ne deluje spektakularno, ali zdravstvene prednosti koje nudi su ogromne. Sadrzi mnogo hranljive materije i minerale koje nude olaksanje kod mnogo fizickih problema, ukljucujuci i gastroinatestnalne probleme, artritis, kamen u bubregu, bolesti srca, anemije i sl.

Predstavljamo sest zdravstvena benefita:

 

1. Poboljsava seksualno zdravlje

    Svakodnevno konzumiranje suvog grozdja povecava seksualni nagon. Sadrzi aminokiselinu arginin koja pomaze u podizanju libidoa, samim tim i poboljsanje seksualnog zivota.2. Sprecava rak

     Suvo grozdje nudi zastitu od raka debelog creva, jer sadrzi  polifenolne antioksidanse nazvane katehini. Oni stite organizam od sirenje slobodnih radikala koji su odgovorni za rast tumora.

3. Poboljsava digestiju

    Suvo grozdje je veoma bogato vlaknima i zbog toga pomaze u ciscenju digestivnog trakta. Cisti toksine i druge vidove otrovnih materija iz gastrointestinalnog trakta i odrzava zdravlje creva.

 4. Poboljsava zdravlje zuba i kosti
   
      Suvo grozdje pomaze za jacanje zuba i kosti, jer sadrzi kalcijum u velike kolicine. Sadrzi bor koji pomaze u apsorpciju kalcijuma i stvaranje kostane mase, sto je narocito vazno u prevenciji protiv kostana oboljenja, kao sto je osteoporoza, narocito kod zena u post-menopauzu.

 5. Snabdeva nas energijom

    Suvo grozdje je odlican izvor energije i veoma koristan za sportiste. Takodje, moze pomoci i onima koji zele da se udebljaju. Suvo grozdje sadrzi secere, kao sto su fruktoza i glikoza koji daju veliku energiju.

6. Poboljsava imunitet

    Suvo grozdje pomaze u apsorpciju razlicitih hranljivih materija u organizmu, ukljucujuci i vitamine i proteine. Na taj nacin, sustinski poboljsava opsto zdravlje i imunitet organizma.

0 komentari:

Objavi komentar